بیست و سومین مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک صبح امروز به ریاست دکتر غفور کارگری رییس کمیته ملی پارالمپی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی پارالمپیک، دکتر کارگری رییس کمیته ملی پارالمپیک در نشست مجمع ضمن خیر مقدم به وزیر ورزش و گرامیداشت شهدای متعلق به این ایام خاص به ویژه حاج قاسم سلیمانی و سید رضی موسوی اظهار داشت: ورزش کشور مدیون دیدگاههای ارزشمند مرحوم صفارزاده است و همه باید تلاش کنیم که این دیدگاهها کمرنگ نشود. مجمع امروز اولین مجمعی است که حضور محمود خسرویوفا را نداریم که جلسه داشت، با این وجود قدردان زحمات او طی این سالها هستم. من وظیفه دارم از تلاشهای همکاران در پارالمپیک، وزارت ورزش، روسای فدراسیونها، مربیان و ورزشکاران تشکر کنم که اتفاق بزرگ در هانگژو حاصل زحمات همه بود.
وی افزود: ما در دوره جدید شرایط سختی داشتیم. ورزش کشور دو سال در بلاتکلیفی بسر میبرد و وضعیت باثبات نداشت و این بر روی کمیته پارالمپیک هم تاثیرگذار بود. شرایط ما به لحاظ بودجه در سال ۱۴۰۱ مناسب نبود. بودجه جاری ما در سال گذشته ۱۱۹ میلیارد بود که ۱۱۳ میلیارد تومان را دریافت کردیم، در حالی که اردوهای بازیهای پاراآسیایی، مسابقات کسب سهمیه و برنامههای جاری را داشتیم. در سال جاری با تلاش زیادی که صورت گرفت، این رقم به ۲۲۶ میلیارد رسید. فقط برای بازیهای پاراآسیایی هانگژو نزدیک ۳۰۰ میلیارد هزینه پیشبینی شد.
رییس کمیته ملی پارالمپیک تصریح کرد: تعدادی از ورزشکاران یا خداحافظی کرده بودند، یا مهاجرت یا کلاس آنها عوض شده بود. به همین دلیل پیشبینی ۳۶ طلا و کسب عنوان سوم یا پایینتر را داشتیم. با این وجود یک سیاستگذاری دقیق و منطقی صورت گرفت، مدیریت خوبی توسط فدراسیونها انجام شد، ورزشکاران تلاشهای زیادی کردند و نهایتاً عنایت الهی شامل حال کاروان شد و این نتیجه تاریخی و بی نظیر را رقم زد.
وی گفت: ورزش ایران فقط یکبار در سال ۱۳۵۴ به مقام دوم بازیهای آسیایی در تهران رسید، آن هم در حالی که مدالهای تیمی به تعداد نفرات محاسبه شد، اما در هانگژو این وضعیت وجود نداشت و با تلاش و برنامهریزی و سیاستگذاری این نتیجه بدست آمد. حتی نفر اضافه هم در کاروان حضور نداشت. در جلسات مختلف اظهار نظرهای خوبی درباره عملکرد ایران مطرح میشود، از جمله نماینده هند میگفت که رئیس کمیته پارالمپیک این کشور خواستار بررسی برنامههای ایران در رسیدن به این مقام دوم شده است.
دکتر کارگری تاکید کرد: ساختار کمیته پارالمپیک در هیئت اجرایی تصویب شد، اما باید در مجمع نیز تایید شود. البته باید در سازمان امور اداری و استخدامی کشور هم تصویب شود. لذا نظرمان این است که ابتدا در این سازمان بررسی شود و اگر نیاز به تغییرات داشت، توسط هیئت اجرایی مورد بررسی قرار بگیرد.
وی افزود: مهمترین موضوع ما در سال آینده بازیهای پارالمپیک پاریس است. براساس بررسیها، ما شرایط مطلوبی به لحاظ فنی نداریم. بر همین اساس راهبرد اصلی ما برای این دوره تمرکز بر روی طلا و مدالآوری و کیفیت گرایی و همچنین اولویتبندی رشتهها است. روشهای مناسب در انتخاب مربیان، نوع نگاهها بر روی شرایط فنی، انجام کارهای جدید در ابعاد روانشناسی و تغذیه مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
دکتر کارگری گفت: ما در بازیهای پاراآسیایی جوانان در بحرین قهرمان شدیم، در حالی که چین در بازیها حضور نداشت. اگر چین به تاشکند بیاید، شرایط متفاوت خواهد بود. ضمن اینکه ازبکستان به عنوان کشور میزبان هم اقدامات زیادی را برای موفقیت انجام داشته است.
رییس کمیته پارالمپیک تصریح کرد: درخصوص بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۶ ژاپن، برداشت ما این است که ژاپن برای کنار زدن ایران و به محاق بردن ایران، دو رشته مدالآور ما را از لیست بازیها حذف کرده است و احتمالاً اقدامات دیگری هم خواهد کرد، ضمن اینکه میزبان هم هست و از شرایط میزبانی بهره خواهد برد. شرایط ما برای سه رویداد پیشرو بسیار سخت است، لذا از وزیر ورزش درخواست میکنیم که حمایتها بیشتر شود. استعدادیابی از برنامههای دیگر ما در سال آینده است. ما نیازمند استعدادهای جدید هستیم که باید کشف و پرورش داده شوند. ما راهاندازی ورزش جانبازان جبهه مقاومت را در پیش داریم که هزینه خاصی نخواهیم کرد و سایر بخشها کمک میکنند. همچنین طرح یاران سلیمانی را هم داریم که باید پیگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما برای پارالمپیک پاریس بودجه مستقل و مشخص را درخواست کردهایم. همچنین خواستهایم برای آکادمی پارالمپیک هم یک ردیف بودجه مشخص داشته باشیم. یک ردیف بودجه را هم درخواست کردهایم که فدراسیونهای زیرمجموعه از وزارت ورزش بتوانند بودجهای را بگیرند و دریافت کنند. موضوع دیگر هم بخش بانوان است که باید به صورت خاص تر به آن نگاه شود.