پاراکانو ایران در بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس


تیم ملی پاراکانو کشورمان با اعزام دو نماینده به بازی‌های پاریس ۲۰۲۴، از دو سهمیه کسب شده‌ی خود در رقابت‌های قهرمانی جهان ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، برای شرکت در هفدهمین دوره بازی‌های تابستانی پارالمپیک استفاده می‌کند.
پاریس ۲۰۲۴، سومین پارالمپیکی‌ست پاراکانوی ایران به شمار می‌رود.

 Para Canoe 500 Picto&Masc 1

رقابت‌های پاراکانوی پاریس، با حضور ۱۰۰ ورزشکار (۵۰ مرد و ۵۰ زن) و در ۱۰ ماده مدال‌آور از جمعه ۱۶ شهریور آغاز می‌شود و به مدت سه روز، تا ۱۸شهریور ۱۴۰۳ در ورزشگاه آبی«ور سور مارن» ادامه خواهد داشت.

 

محل برگزاری رقابت‌ها

 استادیوم «ور سور مارن» با ظرفیت ۸۵۰۰ تماشاگر در مارسی مارینا، مجموعه‌ای تازه‌ تأسیس و تفریحی، ویژه ورزش‌های آبی‌ست و در فاصله ۳۹ کیلومتری با دهکده بازی‌ها قرار دارد.

رقابت‌های آبی پاریس ۲۰۲۴ در دریاچه‌ای به طول ۲۲۰۰ متر با ۹ خط (شامل یک خط اضافه) برگزار می‌شوند و همه امکانات لازم در محل مسابقه، مطابق با ضوابط و مقررات ICF، در اختیار ورزشکاران قرار می‌گیرد.

محل گرم کردن و ریکاوری ورزشکاران نیز در امتداد جنوبی دریاچه قرار دارد.

این ورزشگاه علاوه بر مرکز آموزشی و اقامتی، یک مرکز پزشکی ورزشی، محل تمرینات بدنسازی، مرکز رسانه‌ و فضاهای مختلف اداری نیز دارد که آن را به یکی از خاص‌ترین مجموعه‌های آبی قاره سبز تبدیل کرده و مانند ورزشگاه‌های مشابه خود در پکن و سیدنی، یکی از سه محل برگزاری رویدادهای آبی‌ست که امکانات مورد نیاز میزبانی از مسابقات المپیک و پارالمپیک کانو، کایاک و روئینگ را در اختیار دارد.

تمرینات رسمی از هشتم شهریور آغاز می‌شود و همه تیم‌ها می‌توانند از همان روز، تجهیزات و لوازم اختصاصی خود را در محل تمرینات قرار دهند. همه کشورها با پرداخت با پرداخت هزینه وقت می‌توانند وقت تمرین اختصاصی رزرو کنند.

Para Canoe Paris Stadium

مروری بر ادوار پیشین

نخستین دوره آزمایشی رقابت‌های قهرمانی جهان پاراکانو، سال ۲۰۰۹ به میزبانی کانادا برگزار شد و ۱۱ سال پس از آن، ورزشکاران این رشته موفق به حضور در بازی‌های پارالمپیک شدند.

پاراکانو برای نخستین بار در بازی‌های ریو ۲۰۱۶ به برنامه پارالمپیک اضافه شد. در این دوره ۶۰ ورزشکار از ۲۲ کشور و در ۶ کلاس با یکدیگر به رقابت پرداختند و انگلستان با ۵ مدال در رده نخست جدول مدالی قرار گرفت.

 

ریو ۲۰۱۶ 

شهلا بهروزی‌راد ملی‌پوش کرمانشاهی کشورمان، نخستین نماینده پاراکانو ایران در بازی‌های پارالمپیک بود.

بهروزی‌راد با هدایت مسعود مهدوی‌نیا و رقابت در کلاس KL۳ بازی‌های ۲۰۱۶ ریو، در رده نهم قرار گرفت.


توکیو ۲۰۲۰

دومین تجربه پارالمپیکی پاراکانوی ایران، با ترکیب شهلا بهروزی‌راد و اسلام جاهدی به سرمربیگری مسعود مهدوی‌نیا در توکیو ۲۰۲۰ رقم خورد و در این دوره، بهروزی‌راد با راهیابی به فینال در رده هفتم ایستاد.

در پارالمپیک توکیو، نمایندگان پاراکانوی ۵۱ کشور با یکدیگر به رقابت پرداختند.