پاراتکواندو ایران در بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس
تیم ملی پاراتکواندو کشورمان در مسیر کسب آمادگی خود برای حضور در هفدهمین دوره بازیهای پارالمپیک تابستانی موفق به کسب پنج سهمیه شد.
ملیپوشان ایران در بازیهای پاریس ۲۰۲۴ برای دومین بار رقابت در پارالمپیک را تجربه میکنند.
رقابتهای پاراتکواندو در پارالمپیک پاریس در ۱۰ وزن (مردان و زنان به صورت برابر) با حضور ۶۰ ورزشکار مرد و ۶۰ ورزشکار زن، از هشتم تا دهم شهریورماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
محل برگزاری رقابتها
ورزشگاه گرندپالاس (Grand Palais) میزبان مسابقات پاراتکواندو در پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ است.
این مجموعه در سال ۱۹۰۰ میلادی، ابتدا برای برگزاری نمایشگاه جهانی پاریس ساخته شد و به دلیل سالن بزرگ و سقف شیشهای باشکوه آن معروف شد.
گرندپالاس، با گنجایش پذیرایی از ۶۵۰۰ تماشاگر و فاصله ۵ کیلومتری تا دهکده بازیها، در قلب پاریس و کنار مجموعهی انولید (Invalides) قرار دارد و پیش از برگزاری بازیهای پارالمپیک، میزبان مسابقات شمشیربازی و تکواندوی المپیک خواهد بود.
پاراتکواندو یکی از رشتههاییست که تمرینات آن در دهکده بازیها برگزار میشود و همه کشورها میتوانند براساس برنامه تمرینی به طبقه همکف استودیو شماره ۳ دهکده مراجعه کنند؛ جایی که ۴ تاتامی همراه با بسیاری از امکانات برای تمرین ورزشکاران در نظر گرفته شده است.
مروری بر ادوار پیشین
اولین دوره رقابتهای قهرمانی جهان پاراتکواندو در سال ۲۰۰۹ با حضور حدود ۳۰ ورزشکار برگزار شد و پس از آن، ۱۱ سال طول کشید که ورزشکاران این رشته در سراسر جهان به بازیهای پارالمپیک راه پیدا کنند.
پاراتکواندو یکی از رشتههاییست که از دوره قبل (توکیو ۲۰۲۰)، به برنامهی بازیهای پارالمپیک اضافه شد و ۲۴ مدال نیز در رقابتهای آن به ورزشکاران اهدا شد.
توکیو ۲۰۲۰
تیم ملی ایران با ۳ نماینده در بازیهای توکیو ۲۰۲۰، برای نخستین بار، قدم به عرصه پارالمپیک گذاشت و حاصل آن کسب دو مدال (یک طلا و یک نقره) بود.
اصغر عزیزیاقدم در وزن ۷۵+ کیلوگرم به عنوان قهرمانی دست یافت.
مهدی پوررهنما نیز در وزن ۷۵ کیلوگرم بر سکوی نایب قهرمان ایستاد.
رایحه شهاب در گروه بانوان، در رده پنجم وزن ۵۸+ کیلوگرم قرار گرفت.
پیام خانیاصل (خانلرخانی) و عاطفه کشاورز به عنوان سرمربی آقایان و بانوان هدایت تیم ملی را در این دوره از بازیها برعهده داشتند.
* در ردهبندی مدالی توکیو ۲۰۲۰، پاراتکواندو ایران پس از برزیل (یک طلا، یک نقره و یک برنز) در جایگاه دوم قرار گرفت.
* مجموعا نمایندگان ۳۷ کشور، در نخستین حضور پاراتکوندو در بازیهای پارالمپیک با یکدیگر به رقابت پرداختند.