فدراسیون جهانی تیراندازی با کمان با انتشار گزارشی درباره تغییر سرمربی تیم ملی پاراتیراندازی با کمان ایران به فصل جدید فعالیتهای زهرا نعمتی در این رشته پرداخت.
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی پارالمپیک و نقل از فدراسیون جهانی تیراندازی با کمان، در این گزارش با عنوان «زهرا نعمتی قهرمان تیراندازی با کمان پارالمپیکی سرمربی تیم ملی ایران» آمده است:
زهرا نعمتی اسطوره پاراتیراندازی با کمان ایران و دارندهی سه طلای پارالمپیک بازیهای لندن ۲۰۱۲، ریو ۲۰۱۶ و توکیو ۲۰۲۰، با پذیرش سرمربیگری تیم ملی ایران در ۳۹ سالگی، فصل جدیدی از فعالیت حرفهای خود را آغاز کرده است.
ملیپوشان ایران با هدایت میلاد وزیری در بازیهای پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ به دو مدال نقره در بخش انفرادی (فاطمه همتی) و تیمی کامپوند (همتی و هادی نوری) و یک نشان برنز در ریکرو انفرادی مردان (محمدرضا عربامیری) دست یافتند. با وجود اینکه در این دوره از بازیهای پارالمپیک، نعمتی در ترکیب کمانداران ایران حضور نداشت، او با کاروان کشورش برای الهامبخشیدن به سایر ورزشکاران، در انتخابات شورای ورزشکاران کمیته بینالمللی پارالمپیک حاضر شد.
حالا چند ماه پس از بازیهای پاریس ۲۰۲۴، او به عنوان جایگزین وزیری، مسئولیت تیم ملی را برعهده گرفته است تا به فعالیتهای ورزشی خود در عرصهای دیگر ادامه دهد.
نعمتی با اشاره به رویدادهای پیش روی تیم ملی پاراتیراندازی با کمان درخصوص برنامههای خود میگوید: «تمرکز اصلی ما برای آمادگی حضور در بازیهای پاراآسیایی آیچی-ناگویا ۲۰۲۶ و پس از آن پارالمپیک لسآنجلس ۲۰۲۸ است و برای ارتقا سطح مهارتهای فنی، روانی و عملکردمان تلاش میکنیم.»
زهرا نعمتی، قهرمان پیشین تکواندو که پس از تصادف و آسیب نخاعی، به پاراتیراندازی با کمان روی آورد با طلای لندن ۲۰۱۲، نخستین کماندار ایرانی بود که روی سکوی قهرمانی بازیهای پارالمپیک (و المپیک) رفت.
در بازیهای ریو ۲۰۱۶ نیز پس از پرچمداری کاروان المپیک ایران و شرکت در رقابتهای تیراندازی با کمان، در مسابقات پارالمپیک نیز حاضر شد و از عنوان قهرمانیاش دفاع کرد و چهار سال بعد، با قرار گرفتن بر سکوی نخست توکیو ۲۰۲۰ در کسب مدال طلا پارالمپیک هتتریک کرد.
او همچنین، یک نقره (ریو ۲۰۱۶) و یک برنز (لندن ۲۰۱۲)، دو عنوان قهرمانی جهان و پنج مدال طلای بازیهای پاراآسیایی را نیز در کارنامه دارد.
نعمتی علاوه بر موفقیتهای ورزشی به فعال اجتماعی و سفیر توسعه پایدار نیز در سازمان ملل متحد درباره دفاع از حقوق افراد دارای معلولیت نیز سخنرانی کرده است. کمیته بینالمللی پارالمپیک در سال ۲۰۲۱، با اهدای جایزهی «رهبران نسل آینده» از او برای تلاش در مسیر نمایش توانمندیهای زنان دارای معلولیت تقدیر کرد.